Programma

Ook in 2024 gaat Kaeskoppenstad van start met de Bonte Stoet!

Vorig jaar maakten de reuzen van Alkmaars Ontzet hun intrede in de Bonte Stoet. Deze prachtige, metershoge creaties kan je dit jaar ook weer bewonderen in de optocht.

Op zaterdag 1 juni vanaf 11:15 uur gaat de Bonte Stoet van start. Het beginpunt is het Verdronkenoord, dan door de Kitsteeg, richting de Laat. Vanaf de Laat loopt de Bonte Stoet naar de Koorstraat om hun weg te vervolgen over de Langestraat. Ter hoogte van het Stadhuis op de Langestraat sluiten de Kaasdragers aan om het laatste stuk naar de Gewelfde Stenenbrug. Hier is om 11:45 uur de officiële opening van Kaeskoppenstad!


De rest van het programma van Kaeskoppenstad 2024 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Dit is het programma van Kaeskoppenstad! Natuurlijk is dit slechts een selectie van de vele acts die Kaeskoppenstad te bieden heeft. Deze pagina is het beste te bekijken op tablet en desktop.

Ook dit jaar is er een Bonte Stoet! Alle figuranten lopen, en dit jaar samen met de reuzen van Alkmaars Ontzet, op zaterdag 3 juni vanaf 11:15 uur mee met deze Bonte Stoet. Onder leiding van Vive les Gueux start de Bonte Stoet vanaf het Verdronkenoord, door de Kitsteeg, richting de Laat. Vanaf de Laat loopt de Bonte Stoet naar de Koorstraat om hun weg te vervolgen over de Langestraat. Ter hoogte van het Stadhuis op de Langestraat sluiten de Kaasdragers aan om het laatste stuk naar de Gewelfde Stenenbrug. Hier is om 11:45 uur de officiële opening van Kaeskoppenstad!